Home » Reviews

Ginza

Ginza.se is een website waarop je onder andere muziek, films en games kan kopen. Op de website kan je betalen met PayPal of een creditcard.

 

Wanneer je een artikel in je winkelmandje plaats zie je dat de verzendkosten (meestal) 29 kroon is, omgerekend is dit €3,07. Dit bedrag klopt niet wanneer je iets naar bijvoorbeeld Nederland laat versturen want dan betaal je 119 kroon, wat omgerekend €12,62 is.

 

Verder is het een prima site om iets op te bestellen en ik had een zeer snelle levering.

 

Dit is een foto van het product dat ik besteld heb, het wordt netjes geleverd in kartonnen verpakking. 

12-08-2016


Lesexpres Zweeds

Lesexpres is een website waarop je online talen kunt leren. Je kunt er lessen volgen, oefeningen maken, chatten met andere cursisten en nog veel meer. Dr. Bart-Jan Hommes is de oprichter van Lesexpres en ik vind zijn verhaal zeker bijzonder want deze succesvolle website is begonnen in een huiskamer! Het is allemaal uit interesse en passie ontstaan dus het is zeker een aanrader om zijn verhaal te lezen onder het tabblad "over ons". Maar Lesexpres heeft sinds 2013 ook een leerboek en daar gaat deze review over.

Dit is het boek. Ten eerste mijn complimenten over de levertijd, er werd al aangegeven dat dit snel zou zijn maar ik kreeg hem na één dag al binnen! Verder heeft het een goede dikte, ongeveer 180 pagina's, en een neutrale kaft. Aan de achterkant staat wat meer informatie over de website.

Als je de bladzijde omslaat krijg je het voorwoord. Deze is niet te lang en duidelijk. In de inhoudsopgave zie je waar alle lessen uit bestaan, in totaal zijn het er 24. Er zit een bepaalde structuur in, vanaf les 2 zie je dat iedere les begint met een woordenschatlijst.

Les 1 begint bij het alfabet en de uitspraak van de letters. Verder leer je in deze les over klemtonen en achtergrond informatie over de Zweedse taal. Daarnaast staat er een verwijzing naar de website waar je de uitspraak kan beluisteren. Les 2 begint met de eerste woorden die je moet gaan leren. Er zitten veel woorden bij die je vaak gebruikt in het Nederlands, wat voor mij beter werkt om de woorden te onthouden. In deze les leer je ook over zelfstandige naamwoorden, persoonlijk voornaamwoorden, werkwoorden en krijg je je eerste oefeningen.

Achterin staan de antwoorden van alle oefeningen, dit is een fijn concept omdat je nu alles in één boek bij elkaar hebt. Het boek bevat zelfs werkwoordenlijsten.

 

Conclusie: Helder, overzichtelijk boek. Ik vind het boek een aanrader voor iedereen die de taal wilt gaan leren, zeker voor beginners is het een handig boek.

 

Verder kostte het boek, via de website van Lesexpres, 29,95 waar nog 3,65 aan bezorgkosten bijkwam.

 

27-02-2016


Bokus

Via bokus.com kun je Zweedse boeken bestellen. Een tijdje geleden heb ik het zelf geprobeerd om te zien of dit makkelijk zou gaan en ik ben erg tevreden.

Het is een overzichtelijke website met aan de zijkant een lijst met alle thema's. Zelf heb ik er voor gekozen om een boek uit de zoeken op de pagina "barn & tonår" omdat dit makkelijke kinderboeken zijn om mee te beginnen.

Wanneer je een boek uitgekozen hebt ga je naar de kassa. Je krijgt hier nu drie opties, ik heb deze bovenste gekozen omdat dit een privé bestelling was, niet voor een bedrijf.

Hier zie je wat je krijgt als je verder gaat. Ik heb in het Nederlands opgeschreven wat er in welk vakje ingevuld moet worden.

Je telefoonnummer is niet verplicht, wat ik persoonlijk een pluspunt vind.

Bij punt 3 kun je ervoor kiezen om de vakjes aan te vinken maar ook dit is wederom niet verplicht, scheelt weer een hoop reclame in je mailbox.

 

Daarna ga je door naar betalen. Er kan alleen betaald worden met een creditcard. Onthoud dat alle bedragen in kronen staan, reken het bedrag daarom eerst even om naar de euro zodat je weet wat je uitgeeft. Daarnaast worden er ook bezorgkosten gerekend, bij mij waren deze rond de 7 euro voor twee boekjes.

Dit zijn de twee boekjes die ik besteld heb. Ze zijn erg handig om mee te beginnen omdat ze gemaakt zijn voor Zweedse kinderen tussen de 5-8 jaar. Er staan makkelijke woorden en zinnen in en kleine opdrachtjes. Daarbij heeft het een vrolijk design waardoor het leuk is om in te lezen.

 

26-02-2016