Home » Websites

Dit zijn handige websites waarop je meer informatie kunt vinden over Zweden. Sommige websites hebben ook een forum waarop je je vragen kunt stellen.


Sirelo

Op Sirelo vind je alle informatie over een verhuizing naar Zweden. Je kunt gratis offertes aanvragen en laat je informeren over de belastingen, het onderwijs, het leven, de gezondheidszorg en het visum in Zweden.


ZwedenWeb

ZwedenWeb is al sinds 1996 dé Nederlandstalige website met informatie over Zweden. Op de site vind je informatie over vakantie in Zweden, wonen en werken en nog veel meer.  Wanneer je het antwoord op je vragen niet op de site kunt vinden, dan kan natuurlijk altijd terecht op het ZwedenWeb forum.


Zweedse kerk

Kerk van Zweden verhuisde een paar jaar rond in de moeilijke tijden van het verwoestte Rotterdam. In de zomer van 1946, kwam Pastor Sven Hjort te weten dat een woonhuis aan de Parklaan 5 te koop stond. Dit was het voormalige onderkomen van de Zweedse consulaat-generaal, en was later, door middel van een erfenis, als woonhuis gaan dienen. Door middel van gulle bijdragen van onder andere rederijen en een aantal grote bedrijven, kon pastor Hjort in eind mei 1947 tot de aankoop van het pand overgaan. 

 

Na een uitgebreide verbouwing en renovatie was een nieuwe kerkzaal klaar voor gebruik met Pinksteren in 1948. De officiële opening van het kerkgebouw aan de Parklaan 5 was toen aartsbisschop Erling Eidem bezoek bracht aan de kerk op 26 april 1949. De bijeenkomst werd gehouden in de avond zodat zeevarenden het zouden kunnen bijwonen en de kerk was zo vol dat een deel van de bezoekers werden gedwongen om buiten in de hal te staan.

 

Vandaag de dag worden er activiteiten georganiseerd in het gebouw in het centrum van Rotterdam. De Zweedse kerk is zeer ruim, zowel binnen als buiten. De begane grond herbergt een bibliotheek, de eerste verdieping een kerkzaal, een grote gezellige woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. Op de twee bovenste verdiepingen zijn persoonlijk woningen. In de 5000 vierkante meter grote tuin is het grootste privé zwembad van Rotterdam te vinden.

 

Op de website van de Zweedse kerk staat dat als je een boek wilt lenen je lid moet worden en contributie moet betalen maar wellicht kun je er boeken ter plekke lezen. Verder organiseert de kerk af en toe boekenmarkten om het overschot aan boeken kwijt te raken.