Lessen Zweeds

cursusaanbod najaar 2022

Zweedse les voor beginners en gevorderden.

  • Dinsdagavond: conversatie (ervaring vereist)
  • Woensdagmiddag: beginners online
  • Donderdagmorgen: beginners in Zutphen
  • Zondagavond: Zweeds Onderweg

Meer info hieronder te lezen:

Cursus beginners online

Woensdagmiddag 16:00-17:30

20 lessen

start : woensdag 16 november

bij voldoende aanmeldingen € 275

We beginnen bij het begin in deze cursus. Je hoeft geen ervaring te hebben. Het boek waarmee we werken, Året Runt, biedt een prettige afwisseling tussen grammatica en hele praktisch toepasbare oefeningen. Het is in mijn optiek een kleurrijk boek waar je veel plezier van zult hebben. Ik weef graag kennis over de Zweedse cultuur en actualiteit door mijn lessen en daar hebben de auteurs van dit boek ook veel aandacht aan besteed!

Cursus Converseren – voor mensen met enige ervaring

Deze groep is al gestart maar je kunt nog instromen…

För dig som vill öva med samtal på svenska, de ´laatste drempel´ over gaan! Du kan läsa lite, det går bra att lyssna en schrijven in het Zweeds heb je inmiddels ook een beetje onder de knie. Maar een spontaan gesprek voeren, oei! ´Dan klap ik dicht´ ´Det är spännande!´ Dat hoor ik vaak van cursisten.

I den här kursen ska vi tala mycket med varandra over uiteenlopende onderwerpen. Ik probeer het vaak te linken aan de actualiteit.

Je krijgt handige zinnen en uitdrukkingen mee die in een gesprek bruikbaar zijn.

Samen doorpakken, waarbij humor en gezelligheid echt niet ontbreken.

Från 18 oktober 2022

varje tisdagkväll 20:00-21:30 via Zoom

Bij de komst van het covid-19 virus leefden wij in een onwerkelijke tijd, waarin veel dingen die we als vanzelfsprekend beschouwden niet meer konden. Gelukkig kon ik nog Zweedse les aanbieden, in een online variant. Momenteel maak ik hiervoor gebruik van Zoom, en dit gaat eigenlijk hartstikke goed. Ik wil hier mee doorgaan, ondanks het vrolijke feit dat covid nu hanteerbaar is.  Schrijven op een whiteboard, deelnemers in groepjes plaatsen, geluidsfragmenten en filmpjes delen; het kan allemaal. Meedoen vanuit elke plek over de hele aardbol, als je tenminste wifi hebt 🙂
Geen ervaring met Zoom? Neem gerust contact met mij op, ik kan het je eenvoudig uitleggen. 

Cursus beginners klassikaal

Deze cursus is al begonnen maar tot de 4e les mag ingestroomd worden….

locatie : Zutphen

donderdagmorgen 10:30-12:00

20 lessen

start donderdag 6 oktober €300

Deze cursus heeft dezelfde inhoud als de online cursus.

Maar dan met fika 😉

cursus Zweeds Onderweg

Zondagavond:

Een ‘kort maar krachtige’ introductie tot de Zweedse taal én cultuur met focus op reizen/de vakantie. Korte cursus (5 lessen van 2 uur) voor beginners.
Klik hier voor meer info

Neem voor privéles via de mail even contact met mij op. Op dit moment heb ik het erg druk, ik heb in de avond geen plek meer. Overdag zijn er nog opties.

Wat is er nog meer voor leuks:

Elandjes schilderen!

Met de fijne matte verf van Moosefärg. Wil jij ook een middagje komen schilderen? Klik hier voor meer info.

Voor wie?

Je bent vaak op vakantie naar Zweden geweest en bent klaar voor de volgende stap; je wil nu wel eens in het Zweeds iets bestellen in het restaurant of in de winkel afrekenen.

Of je hebt een zomerhuisje in Zweden en wil de buren zo graag eens (in het Zweeds!) uitnodigen voor een biertje in de tuin.

Misschien moet je regelmatig voor je werk naar Zweden en zou het gewoon heel praktisch zijn als je een woordje Zweeds kon spreken.

Ik geef les aan mensen met verschillende achtergronden die elk om hun eigen redenen deze mooie taal willen leren. We hebben allemaal één ding gemeen; onze liefde voor Sverige.

Ja, in Zweden spreken ze doorgaans beter Engels dan hier. Maar het is natuurlijk véél leuker de eigen taal van het land te beheersen, en je ‘Zweden experience’ zo compleet te maken. Het wordt ook erg gewaardeerd, als jij laat zien dat je enthousiast met de taal bezig bent.

Voor beginners

Je wil graag Zweeds leren maar bent nooit verder gekomen dan knäckebröd.

En hoe moet je nou eigenlijk die å, ä en ö uitspreken?
We beginnen bij het begin.

Voor gevorderden

Je beheerst Zweeds op A2 niveau en wil meer. Met zelfvertrouwen een gesprek kunnen aanknopen (en volgen..!) in het Zweeds. De krant lezen. Je gevoelens kunnen uitdrukken. Een duidelijke e-mail kunnen schrijven. 

We gaan verder waar je gebleven bent en breiden dat uit.

Les op maat

Stel, dat je over 6 maanden naar Zweden emigreert. Je gaat daar in de zorg werken en wil je vast voorbereiden. Met een woordenschat die op de zorg gericht is. Andere dingen komen later wel, je wil je in eerste instantie op je werk kunnen redden. Ik help je daarbij.  

Of, je kunt al aardig lezen en schrijven in het Zweeds, maar een spontaan gesprek voeren…. Oei. Dan ga ik daar met jou aandacht aan besteden: Zweeds spreken. Praten, praten, praten… tot jij zó een goed gesprek uit je mouw schudt. 

Lesmateriaal

Rivstart A1+A2, dit is hetzelfde lesboek dat de SFI (Swedish For Immigrants) gebruikt, in de taalcursus die zij door heel Zweden immigranten aanbiedt. ISBN: 978-91-27-43420-2

Året Runt, van uitgeverij Coutinho. Het is een Nederlands-Zweeds lesboek, ISBN: 978-90-469-0700-9

Informeer welke boeken bij welke les gebruikt worden!

Tarieven

Privéles / maatwerk € 40 p.p. per les, duo’s of stelletjes €23 p.p. Bij aanmeldingen van meerdere personen tegelijk hanteer ik lagere tarieven.

Zweeds Onderweg €125 p.p.

Er is veel in overleg mogelijk.