Lessen Zweeds

Zweedse les voor beginners en gevorderden – leer de Zweedse taal en cultuur ! Bekijk hier het cursusaanbod.

Cursus beginners

20 lessen van 1,5 uur donderdagochtend 10:15 – 11:45

start 7 oktober 2021

Cursus voor hen met ervaring

20 lessen van 1,5 uur

Conversatie cursus

20 bijeenkomsten van 1,5 uur waarbij de focus op spreken ligt. Elke week bespreken we een ander onderwerp, dat ik van te voren aandraag. Ik zoek eventueel ook passend leesmateriaal. Eerst eenvoudige zaken zoals het weer, onze hobby’s, en lekker eten. Daarna breiden we uit naar cultuur, de actualiteit, morele kwesties … jullie mogen uiteraard ook zelf onderwerpen aandragen!

Donderdagavond van 19:00 tot 20:00

start 14 oktober 2021

Wat is er nog meer voor leuks:

Elandjes schilderen!

Met de fijne matte verf van Moosefärg. Wil jij ook een middagje komen schilderen? Klik hier voor meer info.

Zweeds Onderweg’

Een ‘kort maar krachtig’ introductie tot de Zweedse taal en cultuur met focus op de vakantie. Korte cursus (5 lessen van 2 uur) Zweedse les voor beginners.
Klik hier voor meer info

Boekenclub ‘vi läser svenska’

Door samen in een mooi boek te duiken vergroten we onze woordenschat en krijgen we meer gevoel voor zinsbouw en het ritme van de taal. Klik hier voor meer info.

Online les

Sinds de komst van het covid-19 virus leven wij in een onwerkelijke tijd, waarin veel dingen die we als vanzelfsprekend beschouwden niet meer kunnen. Gelukkig kan ik nog Zweedse les aanbieden, in een online variant. Momenteel maak ik hiervoor gebruik van Zoom, en dit gaat eigenlijk hartstikke goed. Een handige manier om de lessen voort te kunnen zetten. Schrijven op een whiteboard, deelnemers in groepjes plaatsen, geluidsfragmenten en filmpjes delen; het kan allemaal. 
Geen ervaring met Zoom? Neem gerust contact met mij op, ik kan het je eenvoudig uitleggen. 

Voor wie?

Je bent vaak op vakantie naar Zweden geweest en bent klaar voor de volgende stap; je wil nu wel eens in het Zweeds iets bestellen in het restaurant of in de winkel afrekenen.

Of je hebt een zomerhuisje in Zweden en wil de buren zo graag eens (in het Zweeds!) uitnodigen voor een biertje in de tuin.

Misschien moet je regelmatig voor je werk naar Zweden en zou het gewoon heel praktisch zijn als je een woordje Zweeds kon spreken.

Ik geef les aan mensen met verschillende achtergronden die elk om hun eigen redenen deze mooie taal willen leren. We hebben allemaal één ding gemeen; onze liefde voor Sverige.

Ja, in Zweden spreken ze doorgaans beter Engels dan hier. Maar het is natuurlijk véél leuker de eigen taal van het land te beheersen, en je ‘Zweden experience’ zo compleet te maken. Het wordt ook erg gewaardeerd, als jij laat zien dat je enthousiast met de taal bezig bent.

Voor beginners

Je wil graag Zweeds leren maar bent nooit verder gekomen dan knäckebröd.

En hoe moet je nou eigenlijk die å, ä en ö uitspreken?
We beginnen bij het begin.

Voor gevorderden

Je beheerst Zweeds op A2 niveau en wil meer. Met zelfvertrouwen een gesprek kunnen aanknopen (en volgen..!) in het Zweeds. De krant lezen. Je gevoelens kunnen uitdrukken. Een duidelijke e-mail kunnen schrijven. 

We gaan verder waar je gebleven bent en breiden dat uit.

Les op maat

Stel, dat je over 6 maanden naar Zweden emigreert. Je gaat daar in de zorg werken en wil je vast voorbereiden. Met een woordenschat die op de zorg gericht is. Andere dingen komen later wel, je wil je in eerste instantie op je werk kunnen redden. Ik help je daarbij.  

Of, je kunt al aardig lezen en schrijven in het Zweeds, maar een spontaan gesprek voeren…. Oei. Dan ga ik daar met jou aandacht aan besteden: Zweeds spreken. Praten, praten, praten… tot jij zó een goed gesprek uit je mouw schudt. 

Lesmateriaal

We werken met het boek Rivstart A1+A2, dit is hetzelfde lesboek dat de SFI (Swedish For Immigrants) gebruikt, in de gratis taalcursus die zij door heel Zweden immigranten aanbiedt. ISBN: 978-91-27-43420-2

Tarieven

Groepslessen regio Zutphen of online per cursus van 20 lessen €290 p.p. Informeer naar de beschikbare cursussen.

Privéles / maatwerk € 37,50 p.p. per les, duo’s of stelletjes €22,50 p.p. Bij aanmeldingen van meerdere personen tegelijk hanteer ik lagere tarieven.