lessen/lektioner

cursusaanbod herfst 2023

Cursus beginners online

Elke maandagavond van 19:00 tot 20:30

25 lessen start : 11 september 2023

kosten : 335 euro

Je hoeft geen ervaring te hebben. Het boek waarmee we werken, Året Runt, biedt een prettige afwisseling tussen grammatica en hele praktisch toepasbare oefeningen. Het is in mijn optiek een kleurrijk boek waar je veel plezier van zult hebben. Ik weef graag kennis over de Zweedse cultuur en actualiteit door mijn lessen en daar hebben de auteurs van dit boek ook veel aandacht aan besteed!

cursus converseren – voor mensen met enige ervaring

Elke dinsdagavond 20:00 – 21:15

10 avonden. start: 12 september

kosten 125 euro

För dig som vill öva med samtal på svenska, de ´laatste drempel´ over gaan! Du kan läsa lite, det går bra att lyssna en schrijven in het Zweeds heb je inmiddels ook een beetje onder de knie. Maar een spontaan gesprek voeren, oei! ´Dan klap ik dicht´ ´Det är spännande!´ Dat hoor ik vaak van cursisten.

I den här kursen ska vi tala mycket med varandra over uiteenlopende onderwerpen. Ik probeer het vaak te linken aan de actualiteit.

Je krijgt handige zinnen en uitdrukkingen mee die in een gesprek bruikbaar zijn. Samen doorpakken, waarbij humor en gezelligheid echt niet ontbreken.

Online

Bij de komst van het covid-19 virus leefden wij in een onwerkelijke tijd, waarin veel dingen die we als vanzelfsprekend beschouwden niet meer konden. Gelukkig kon ik nog Zweedse les aanbieden, in een online variant. Momenteel maak ik hiervoor gebruik van Zoom, en dit gaat eigenlijk hartstikke goed. Ik wil hier mee doorgaan, ondanks het vrolijke feit dat covid nu hanteerbaar is.  Schrijven op een whiteboard, deelnemers in groepjes plaatsen, geluidsfragmenten en filmpjes delen; het kan allemaal. Meedoen vanuit elke plek over de hele aardbol, als je tenminste wifi hebt 🙂
Geen ervaring met Zoom? Neem gerust contact met mij op, ik kan het je eenvoudig uitleggen. 

cursus beginners klassikaal in Zutphen

September 2023

Vanwege een grote verbouwing dit seizoen geen les bij ons thuis, ik verwacht dit rond begin 2024 weer aan te kunnen bieden!

Deze cursus heeft dezelfde inhoud als de online cursus. Maar dan met fika, natuurlijk 🙂

cursus Zweeds Onderweg

Winter 2023 komt deze ´bestseller´weer … snö-editie 🙂

Een ‘kort maar krachtige’ introductie tot de Zweedse taal én cultuur met focus op reizen/de vakantie. Korte cursus (5 lessen) voor beginners/mensen die hun kennis willen opfrissen.
Klik hier voor meer info

Boekenclub

Samen Zweeds lezen

klik hier

Elandjes schilderen!

Met de fijne matte verf van Moosefärg. Wil jij ook een middagje komen schilderen? Klik hier voor meer info.

 

Lesmateriaal

Rivstart A1+A2, dit is hetzelfde lesboek dat de SFI (Swedish For Immigrants) gebruikt, in de taalcursus die zij door heel Zweden immigranten aanbiedt. ISBN: 978-91-27-43420-2

Året Runt, van uitgeverij Coutinho. Het is een Nederlands-Zweeds lesboek, ISBN: 978-90-469-0700-9

Informeer welke boeken bij welke les gebruikt worden!

Bij privéles en les op maat gebruik ik ook wel mijn eigen lesmateriaal. We kijken wat het beste bij jou/jullie past.

Tarieven

Privéles / maatwerk € 40 p.p. per les, duo’s of stelletjes €23 p.p.

Bij 4 of meer personen kost een les €14 p.p.

Zweeds Onderweg is €130 p.p.