elandje schilderen

Kom och måla !

Kom een middag gezellig samen schilderen en snoepen van een Zweedse fika (koffie of thee met iets lekkers erbij). Je gaat je eigen houten elandje beschilderen in de stijl van de Zweedse folkloristische ‘Rosemaling’ kunst, die we vooral kennen van het meest populaire souvenir uit Zweden; het Dalapaardje. De Dalapaardjes worden nog altijd met de hand beschilderd in Nusnäs, Dalarna. We schilderen, hoe toepasselijk, met de verf van Moosefärg.
Je mag natuurlijk zelf weten hoe je wilt schilderen, ik geef alleen suggesties 🙂

Moosefärg maakt verf op basis van lijnolie in de typisch Zweedse kleuren, zoals Falu röd, Dalarna grön en Sommar blå. Het is een mooie, matte verf die net als beits in het hout trekt waardoor de houtstructuur behouden blijft. Om alle kleuren te zien en meer te lezen over de verf, kijk op de site van Moosefärg.

Wanneer: woensdag 6 oktober 2021 14:00-16:15

zaterdag 2 oktober 2021 14:00 – 16:15

Kosten: €15 per persoon

Bij 4 of meer deelnemers kun je een alternatieve datum en tijd met mij afspreken. Als je mijn reiskosten betaalt kom ik zelfs naar jullie toe.

Coronaproof: we schilderen in kleine groepjes met voldoende afstand en ik doe zelf altijd een test van te voren. För säkerhets skull 😉

Geef je op via hannah@ikleerzweeds.nl